İyi Seyirler Dileriz.

Crime Squad Homicide / 강력반 (2011)

Hangul: 강력반
Yönetmen: Kwon Kye-Hong
Yazar: Lee Soo-Hyeon-I, Park Seong-Jin-I
Kanal: KBS2
Bölüm Sayısı: 16
Yayın Tarihi: 2011-Mart-07 & 2011-Nisan-26
Yayın Günü ve Saati: Pazartesi & Salı (21:55'de)
Dil: Korece
Ülke: Güney Kore

Oyuncular
Song Il Gook - Park Sae-Hyuk
Lee Jong Hyuk- Jung Il-Do
Park Seon-yeong - Heo Eun-Young
Song Ji Hyo - Jo Min-Joo
Sun Woo Sun- Jin Mi-Sook
Kim Joon - Shin Dong-Jin
Sung Ji Roo - Nam Tae-Sik
Jang Hang Sun - Yakım Lideri Kwon


ÖZET


Dizi, Seoul Gangnam Polis Karakolu'ndaki bir grup dedektifin gerçek hayattan uyarlanan suçları birçok beceri ve araştırma kabiliyeti ile çözmesini anlatmaktadır. Takımın öne çıkan isimleri düşünmeden hareket eden, asabi Park Sae Hyuk ve soğuk ve saygın polis şefi Jung Il Do'dur. Kanunlara harfiyen itaat eden Jung Il Do’nun aksine, Park Sae Hyuk, işine olan tutkusu ve sert mizacı düşünmeden hareket etmesini sağlamaktadır. Gizli silahı, efsanevi bir hırsız olan babasından kazandığı bir beceriyle suçluları içgüdüsel olarak anlayabilmektir. Diğer takım arkadaşları ile birlikte Lupid isminde ün salmış hırsızı yakalamak için özel bir ekip kurulur.

KARAKTERLER

 Park Sae Hyuk (Song Il Gook)

5 yıl önce bir suç operasyonunda kızı Soomin yanlışlıkla öldürüldükten sonra, suçluları yakalamak için yasa dışı yollara başvurmaktan çekinmeyen asabi, serseri bir dedektif olmuştur.
Artık takma adı Pakk-se'dir ve herkes ondan korkmaktadır. Gözü pek kişiliği sayesinde suçlu yakalama oranı diğerleriyle mukayese yapılamayacak kadar çok olsa da takım içerisindeki şikâyetler ve anlaşmazlıklar onu ateş altına almaktadır. Sert ve umursamaz bir dedektif olarak gözükse de, geçmişte bir öğretmen olduğu için edindiği masum ve saf mizacı kurbanların acısını herkesten çok anlamasını ve böylece gerçekleri açığa çıkarmak için büyük bir azimle uğraşmasını sağlamaktadır. Dışarıdan mutlu ve neşeli görünen yalnız bir dedektiftir; fakat kendi başına kalınca, kalbinde saklı olan acıya karşı savaşma ihtiyacı hissetmektedir.


Jo Min-Joo (Song Ji-Hyo)


Yeniden dirileceğim. İster bir zombi olsun, isterse donmuş bir ceset…
Lütfen bana bir şans verin. Bir şans daha…

Burada olma amacım ilginç şeyler bulmak değil. Buradayım. Çünkü; onlar hakkında sadece varsayılan duygulara dayanan saptamalar yapmak yerine, ızdırap çekenlerin acılarını ve yaşadıklarının gerçekliğini iletmek istiyorum.

Bundan beş yıl önce Jo Min-Joo yarı zamanlı bir işte çalıştıktan sonra, bir internet sitesi için muhabir olmayı başardı. Geçiş sınavına hazırlandığı sırada Se-hyuk’la tanıştı. Ancak sınavda başarılı olamadı. Resmi işi, büyük bir şans eseri bir kuyumcu soygununa tanık olmasıyla kapmış oldu.

Heyecanlı, zeki ve güçlü bir karakteri olmasının yanında Jo Min-Joo aslında bir sürü korkusu olan ve yalnız bir kadın. Bununla birlikte, taksi kullanmayacak, kahvesini sadece makinelerden alacak ve biriktirdiği kuponlarla alış veriş yapacak kadar da cimri biri. Ancak tanık olduğu insanlık dramlarına dayanamayarak gözyaşı dökmekte cömert olan düşüncesiz bir muhabir.

ung Il-Do (Lee Jong-Hyuk)

Ben bir polistim. Bir suçluyu yakalamak isteyen öfkeli bir polis…
Aynı durumla yine karşı karşıya kalırsam… Hiç çekinmeden yine ateş edeceğim.

Bundan beş yıl önce Jung Il-Do, polis akademisini ve FBI’ın yeterlilik eğitimini en iyi dereceyle bitirmiş terfi etme aşamasında bulunan bir dedektiftir. Bir suçluyu yakalamaya çalışırken içinde Se-Hyuk’un kızının da bulunduğu iki vatandaş öldürülür. Bu olay onu pişman etmekle birlikte büyük bir uğraşın içine sokar ve hedefini gerçekleştirme doğrultusunda cinayet masasına geri dönmesi için motive eder.

Şef olarak Se-Hyuk’un kızının ölümüne beş yıl önce sebebiyet vermenin rahatsızlığından ötürü onunla sık sık münakaşaya girer. Se-Hyuk’un olayları yorumlayış tarzının onun kariyerine ve terfisine olumsuz katkı yapacağını düşünmektedir.





 English

"Homicide" centers around detectives dealing with murders and violent crimes. Det. Jung Il-Do (Jung Il-Do) is the central figure.


Hangul: 강력반
Network: KBS2
Director: Kwon Kye-Hong
Writer: Lee Soo-Hyeon-I, Park Seong-Jin-I
Episodes: 16
Release Date: 2011-Mar-07 to 2011-Apr-26
Runtime: Mon. & Tue. 21:55
Language: Korean
Country: South Korea

Cast
Song Il Gook - Park Sae-Hyuk
Lee Jong Hyuk- Jung Il-Do
Park Seon-yeong - Heo Eun-Young
Song Ji Hyo - Jo Min-Joo
Sun Woo Sun- Jin Mi-Sook
Kim Joon - Shin Dong-Jin
Sung Ji Roo - Nam Tae-Sik
Jang Hang Sun- Team Leader Kwon









Sinema Kanalları
Yerel Kanallar